Kerwin Herdenking 2003

 1.  
  2003 - 20ste Kerwinherdenking

  Op 20 augustus 2003 was de presentatie van het finale van de Kerwinwedstrijd op de Dam in handen van Go Uptown

  fotografie: Peter van de Wijngaart
  De presentatie van Go Uptown heeft geleid tot een leuke samenwerking, zodat de leden van Go Uptown zich nu ook 'Vrienden van Kerwin' kunnen noemen.

  We hebben het Nederlands Expertisecentrum Alternatieven voor het Geweld gevraagd om workshops te verzorgen onder het thema 'Omgaan met Conflicten'. Dit heeft geleid tot veel discussie en lachen.
  fotografie: Amina Marix Evans

  Mohammed Shee, die het Ki-Swahili vertaling van het Kerwin gedicht heeft gemaakt heeft ook in Kenya de naam van Kerwin bekendgemaakt. Hij heeft de verhaal van Kerwin als toneelspel in een school in Watamu laten spelen.
  fotografie: Mohammed Shee
  Daarna is hij zelf een school begonnen onder een boom voor 'straatkinderen'. Gelukkig hebben deze kinderen nu ook een stukje grond voor een eigen school en woonruimte gekregen. We blijven in contact en Mr Shee had ons gevraagd over het thema voor dit jaar. Kinderen van 5 scholen in Kenya willen ook meedoen door verhalen of gedichten te schrijven.

  Daarom hebben wij met Go Uptown een hele avond gebrainstormed over een passende thema. Dit heeft geleid tot een dubbel thema:
  Met ��n kleur geen regenboog - Niet haten maar praten.
  Dit laatste wordt ook het thema van de Talkshow op de Dam op 20 augustus omdat ook dit jaar weer het hele middagprogramma in handen zijn van het Go Uptown team.
  Het programma van de herdenking in 2004:
  14.00 Divers programma gepresenteerd door Go Uptown
  18.00 Brotherhood Band
  19.00 Begin optocht naar het Vondelpark
  19.45 Kranslegging in het Vondelpark

  Pen-pals voor Kenya
  Voor de kinderen in Watamu zoeken wij ook �pen-pals� die brieven in het engels willen schrijven over hun leven hier in nederland of ieder ander onderwerp dat zij leuk vinden. Om mee te doen stuur een e-mail naar penpals@kerwin.nl.

   

   
 2. Nothing is more important than stopping fascism because fascism will stop us all