KENIA

 

Nieuws     Herdenking    Geschiedenis    Scholen    English    The Poem    Links    Contact

 

 1. Mohammed Shee, die het Ki-Swahili vertaling van het Kerwin gedicht heeft gemaakt heeft ook in Kenya de naam van Kerwin bekendgemaakt. Hij heeft de verhaal van Kerwin als toneelspel in een school in Watamu laten spelen.
  fotografie: Mohammed Shee
  Daarna is hij zelf een school begonnen onder een boom voor 'straatkinderen'. Gelukkig hebben deze kinderen een stukje grond  gekregen en is er een school en woonruimte gebouwd. Nu heet het "The Brilliant School".

  In 2005 hebben zij ook een kleuterschool gebouwd, met de naam: Kerwin Nursery School.

  Deze kinderen hebben jullie hulp hard nodig! Misschien kunnen jullie op school geld inzamelen om kleren, boeken en een veilige slaapplaats voor deze kleintjes te betalen. Zij hebben geen ouders meer en vroeger hebben zij moeten overleven door voedsel-restjes bij het vuilnis te zoeken. Dat is geen leven voor een mens - en voor een kind zeker niet!

  Als u geld wil overmaken voor de kinderen van de Kerwin Nursery School en de Brilliant School waar de oudere kinderen gaan, kan dit op Postbank rek nr: 8681631 t.n.v. Stichting Vrienden van Kerwin, Amsterdam, mmv: Kenia

  Pen-pals voor Kenya
  Voor de kinderen in Watamu zoeken wij ook �pen-pals� die brieven in het engels willen schrijven over hun leven hier in nederland of ieder ander onderwerp dat zij leuk vinden. Om mee te doen stuur een e-mail naar
  penpals@kerwin.nl.

  Wil je meer over Kenia weten? Begin dan hier

   

 

 

Nothing is more important than stopping fascism because fascism will stop us all